Så enkelt får du koblet til dine Samsung-enheter med ditt MDM-systemet, med Samsung Knox Mobile Enrollment

Samsung Knox Mobile Enrollment (KME)

Den mest populære Samsung Knox-tjenesten er Samsung Knox Mobile Enrollment – her følger en beskrivelse for å komme i gang.

Legg til uendelig antall enheter i bedriftens MDM-system uten å måtte håndtere hver enhet manuelt. Med Samsung Knox-registrering, må brukerne bare slå på enheten og koble seg til nettverk eller WiFi, og deretter er enheten registrert for selskapets MDM-system. Dette kan spare mye tid i IT-avdelingen, samtidig som brukeropplevelsen til brukeren blir mye bedre.

Knox enrollent
Knox enrollment

Hvordan fungerer det?

Når du kjøper nye Samsung-enheter, er det eneste du trenger å forsikre deg om at forhandleren er tilknyttet Samsung Knox Deployment Program som kjøper enhetene gjennom en distributør som kan håndtere Knox Mobile Enrollment (dette kan Ingram Micro håndtere).
Hvis du allerede har et MDM-system og vil at Samsung-enheter skal videresendes via Samsung Knox-registrering i MDM-systemet, går du videre som følger:

  1. Opprett en Samsung-konto her
  2. Opprett en Samsung Knox-konto – det gjøres her
  3. Deretter logger du deg på Knox dashboard, der du finner “Knox Mobile Enrollment” under “My Solutions” og klikk på Get Started.
  4. I Knox Mobile Enrollment kan du konfigurere så enhetene sendes til nettopp ditt MDM-system. Se hvilke MDM-systemer som støtter Knox Mobile Enrollment
  5. Når din Samsung Knox-konto er opprettet, vil du få en Knox ID – som du må informere din forhandler om at du kjøper Samsung-telefonene på. Deretter blir alle innkjøpte enheter registrert og tilknyttet MDM-systemet ditt.

Hvis enheten skulle bli Factory Reset på et tidspunkt, blir enheten automatisk registrert igjen og satt opp med den opprinnelige konfigurasjonen. Dette betyr blant annet at man som selskap alltid har en “krok” i enheten. En annen fordel er at om en bruker installerer noe eller på annen måte endrer enhetsinnstillinger, slik at enheten ikke er som den skal være, er det bare å tilbakestille enheten og oppsettet er som nytt igjen.

Dette gjelder også hvis en enhet skal overføres til en ny ansatt; den bare nullstilles, så er den så god som ny igjen.

BOYD med NFC

Hvis du har BOYD-enheter i selskapet, er det mulig å lage NFC-registrering av enhetene uten manuell håndtering av IMEI-numre eller annet.

Hva koster det?

Det er gratis å få sine enheter registrert til MDM-systemet. Bare sørg for å varsle Knox ID-nummer til forhandleren når du bestiller.
Se demo av en enhet som har blitt registrert gjennom Samsung Knox Mobile Enrollment her:
https://youtu.be/Lo6ammSbRYA

Vil du vite mer?

Harald Tveterås Fauskanger
Salgskoordinator, Ingram Micro Mobility
Harald.Fauskanger@ingrammicro.com